Idag är det söndag vilket brukar innehålla mys och plugg.. På en stund ska vi och äta med eson och frida och sen se fotboll. :)
Middagen igår blev en succé!
* Till förrätt blev det snacks; Tortillaslice och ostsnurror
* Till varmrätt blev det; Grekisk pyttipanna
* Till efterrätt blev det; Kladdiga chokladmuffins med hallon och vaniljvisp
Skulle ju skriva recept på veckans mat, men eftersom vi inte ätit nå spec så skriver jag upp recepten på gårdagens middag istället :)
Tortillaslice;Tortillabröd
brieost
mango chutney
* Bre mango chutney på ett av bröden, skiva brieost och lägg
på mango chutneyn, lägg sedan på ett tortillabröd och värm i stekpanna
på båda sidorna! Skär i slicear och servera! :) (Går även att göra med chilisås och philadelphiaost/vanlig ost)
Ostsnurror;Västerbottensost
Färdigkavlad Smördeg
* Sätt ugnen på 200 grader, Rulla ut smördegen och strö riven västerbottensost på hela, rulla ihop som en rulltårta och skär i 2 cm bitar, lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen. De är klara när smördegen blivit lite gyllenbrun! Servera varma!
Grekisk Pyttipanna;
Fläskfilé
Paprika (gul+röd)
potatis
lök
tomat
fetaost
Marinad till köttet (Marinera en dag före);
1 1/2 dl matolja
3-4 skivade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk sambal oelek
2 msk soja
salt, peppar och 1/2 tsk ingefära
* Starta ugnen, 200 grader.
* Skär rödlök, potatis och paprika i klyftor och lägg i en ugnsfast form eller plåt.
* Lägg det marinerade köttet på potatisblandningen.
* Lägg 3 skivade tomater på köttet och smula över fetaost.
* In i ugnen 30-40 min.
* Servera med en god örtsås!
Örtsås;
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 pressad lime
svartpeppar, salt och örtsalt
Klart att servera!

Bild hämtad från google!