sofiaåkerlund

Tips!

Publicerad 2012-08-01 17:51:29 i Mat & Bak

Tänkte ge er ett tips på ett gott och nyttigt snacks! Man kan äta det som hårdbröd och bara som det är. MEN ät inte för mycket ;)
 
½ dl linfrö
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
1 dl vita sesamfrön
1 dl brun redning (bara pulver)
1 dl vit redning (bara pulver)
½ tsk salt
½ dl olja
2 ½ dl kokande vatten (ej från kran, måste koka)
Flingsalt
 
Blanda ihop alla ingredienser, utom flingsaltet, och låt det stå några minuter. Bre ut smeten på bakplåtspapper på 1 eller 2 plåtar beroende på hur tunt du vill ha brödet. Ju tunnare desto knaprigare, annars kan det bli segt. Jag brukar använda 2 plåtar. Strö flingsalt på och grädda i ungnen i ca 1h på 150 grader. Jag vill gärna ha brödet lite "bränt" så jag låter det vara inne strax över 1 h. Men håll utkik, kan gå fortare än 1h ifall det blir för tunt. Ljuvligt gott! :)
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela