sofiaåkerlund

Fika

Publicerad 2011-12-28 21:04:20 i Allmänt

Idag har jag haft födelsedagsfika eftersom jag jobbade igår! Har haft en hel del fina människor på besök! Nu laddar vi inför nyår med ett härligt gäng! Ska ta och visa lite bilder imorrn på det jag fått under julen! :)

jobbet

Publicerad 2011-12-18 11:54:52 i Allmänt

Idag jobbar jag extra! Kul att tjäna ihop lite extra stålar såhär då julen är så himla dyr! ;) Har suttit och funderat på nyår.. undra vad man skulle ha gjort? Ngn som har nå förslag såhär i sista minuten? :p

tiden räcker inte till

Publicerad 2011-12-15 16:20:56 i Allmänt

Tiden har inte riktigt räckt till till att blogga! Men jag ska försöka uppdatera med ngt nytt! Fick ett fint uppvaknande på morgon, en bild på finaste My! :) Hon är så himla söt! Har för en stund sedan kommit hem från stan där jag spenderat dagen med Somitra och My och köpt julklapparna färdigt! Härligt!
Igår köpte jag biljetter till juldagen på challenge, det blev piteå ändå! Hade inte tänkt det, men mina fina tjejjor ska ut här så då vill jag också ut här! :) Köpte även ett "örhänge" som jag ska ha på juldagen, nu får vi bara hoppas att klänningarna jag beställt passar till! :)

Fläskfilégryta

Publicerad 2011-12-07 19:41:04 i Mat & Bak

Idag gjorde jag en fläskfilégryta som var lite inspirerad av den så kallade "söndagsgrytan"! Här har ni receptet! :)

1 fläskfilé
1 pkt bacon
3 cabanoss
2-3 chorizo
1-2 paprikor
1 lök
champinjoner
1 köttbuljong
svartpeppar
Mjölk
Grädde
soja

1. Skär filén och bacon i bitar. Stek tillsammans med en klick smör tills det nästan är genomstekt.
2. Hacka under tiden paprika, lök, korvarna och champinjonerna. Blanda ner i köttet och fräs nån minut.
3. Häll dit mjölk, grädde, soja och köttbuljong. Blanda om.
4. Smaka av med peppar och ev lite salt.

Servera med ris och sallad!
Smaklig måltid!

reunion

Publicerad 2011-12-03 18:38:12 i Allmänt

Jag är en väldigt blödig person, alltså jag kan börja gråta för vad som helst. Såg det här klippet på Emmas blogg och så himla fint! Tror inte nån klarar att inte gråta under det här klippet ;) Se det!

Mycket mat!

Publicerad 2011-12-03 13:30:00 i Mat & Bak

Det blev en hel del recept idag ;) Har precis käkat lunch. Gjorde en supergod kyckling som jag fått från en träningsblogg, bloggen hittar ni HÄR! Det är ett nyttigt recept! Fast jag la till några klickar färskost för att det skulle bli krämigt ;) Så detta tycker jag ni ska prova! Det är kyckling med halloumi (skär några snitt och lägg halloumin i snitten), marinerad vitlök, soltorkade tomater, sockerärtor, olivolja, salt och peppar! In i ugnen på 200 grader i 40 min! Riktigt enkelt och gott! :)

Tips!

Publicerad 2011-12-03 11:24:52 i Mat & Bak

Hade tänkt ge er ett tips på en sallad som är såå himla god!

Ruccola sallad
Parmesan
Flingsalt

Skölj ruccolan ordentligt, grovriv parmesan och strö på salladen tillsammans med flingsalt.
Blanda om och servera till maten! :) Riktigt gott!

Varmrätt

Publicerad 2011-12-03 11:20:06 i Mat & Bak

Till varmrätt gjorde jag baconinlindad kyckling fylld med vitlöksost och basilika, potatisgratäng, rödvinssås och sallader! Vart riktigt mumsigt :)

* Baconinlindad Kyckling
Kycklingfileér (om dom är stora dela dom i 2 eller 3 bitar)
Bacon
Vitlöksost
Basilika
Peppar
lite salt

Dela kycklingen om dom är stora, om det är innerfileér så är dom lämpligt stora.
Snitta dom i mitten, bre på ett lager med färskost och lägg några basilikablad på osten.
Vik ihop dom och linda bacon runt.
Lägg i en ugnsfast form och peppra och ev salta lite.
In i ugnen på 225 grader tills kycklingen är färdig, man får hålla utkik eftersom fileérna kan vara olika stora.

* Rödvinssås
1 msk smör
1 schalottenlök, finhackad
2 msk råsocker
4 dl rödvin
4 dl vatten
1 msk balsamvinäger
4 msk kalvfond
1 msk maizena
2 msk smör

1. Sås: Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök ca 1 min utan att den tar färg. Rör ner sockret och låt det smälta ca 1 min. Tillsätt vin, vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills ca 3 dl återstår.
2. Sila såsen genom en finmaskig sil.
3. Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten. Koka upp och rör ner smör strax före servering.

3 olika förrätter!

Publicerad 2011-12-03 10:57:45 i Mat & Bak

Igår var det middag här hos mig som jag och lollo hade dragit ihop! Vi hade jättetrevligt och myste på framför idol! Jag gjorde 3 förrätter som jag tänkte lägga ut! Det är som snacks så ska försöka förklara så gott det går :)

* Smördegspiroger med vitlöksost och soltorkad tomat
Smördeg 1 pkt
Vitlöksost
Hackad soltorkad tomat
Ägg (till pensling)
Flingsalt

Rulla ut smördegen och stansa ut cirklar med ett glas eller liknande.
Ta en klick vitlöksost (inte för stor för man ska he ihop dom) och lägg i mitten på cirklarna.
Hacka lite soltorkad tomat och lägg på osten.
Vik smördegen på mitten så att ändarna går ihop (så det blir en liten pirog).
Tryck fast ändarna med en gaffel så att dom inte är "öppna".
Pensla med ägg och strö på flingsalt.
In i ugnen på 200 grader till dom ser gyllenbruna och knapriga ut.
Klart att servera!

* Smördegssnurror med philadelphiaost och västerbottensost
Smördeg 1 pkt
philadelphiaost
västerbottensost
flingsalt
(valfri krydda, tog provencalska örter)

Rulla ut smördegen, dela den på hälften på bredden.
Bre båda sidorna med philadelphiaost och strö på riven västerbottensost och ev krydda.
Rulla ihop vardera del som en "korv" och skär bitar på ca 1-2 cm.
Lägg bitarna på ett bakplåtspapper och strö på lite flingsalt.
In i ugnen på 200 grader tills dom blir gyllenbruna.
Klart att servera!

* Tortilla snacks
Tortilla bröd
Philadelphiaost
Chilisås

Blanda ihop philapelphiaosten och chilisåsen tills det blir en ljusrosa röra.
Bre ett lager på ett av tortillabröden, lägg ett bröd på och stek på svag värme
tills ena sidan blir lite brun och knaprig. Vänd sida!
När du stekt färdigt så lägg på en skärbräda och dela i tårtbitar.
Klart att servera!

Jul

Publicerad 2011-12-01 14:02:56 i Mat & Bak

Hej svejs!

Idag är en bra dag! Jag har bakat saffransbullar med vanilj, planerat en dundermiddag till imorrn (så det är bäst ni kommer hungriga tjejer!) och ikväll bär det av på hockey! :)

Receptet på saffransbullarna finns HÄR, men jag gillar mycket fyllning i bullarna så om ni vill ha det så gär dubbel fyllning, tyckte det blev för lite!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela