sofiaåkerlund

Det börjar närma sig :)

Publicerad 2009-10-30 12:22:12 i Allmänt

Nu längtar jag som fan till att komma iväg till stugan! Håller på packa det jag ska ha med mig. All mat står i bilen, tror det håller sig där eftersom det är lite kyligt idag :) Jag och Maja var och handlade en hel del idag, det blev precis med pengar! Men då är det också en heeel del vi har köpt! :) Tror jag ska fortsätta gå och packa så allt är färdigt när emil kommer hem!

It´s on bitch!

Publicerad 2009-10-30 08:40:10 i Allmänt

Har nyss sett en nytt avsnitt av The hills! Snacka om att det blivit mycket sämre sedan Kristin kom in och Lauren gick ur! Man känner inte ens att man längtar till nästa avsnitt! Kristin är helt ointressant och gör serien mycket sämre! Andra bullar var det med Lauren! Synd bara för MTV, för jag vet att jag inte är ensam med att tycka så!

Jaja, nu ska jag börja ordna till mig sedan fara och handla och packa och hinna duscha innan jag ev ska jobba :)

torsdag

Publicerad 2009-10-29 13:27:26 i Allmänt

Hej svejs!
Idag har jag en held del på schemat. Jag har min städdag torsdag varje vecka så det håller jag på med. Sen håller jag på och tvättar och frostar av frysen, vilket är väldigt behövligt! Smidigt när det är minusgrader ute så man bara kan ställa ut lådorna med maten ute. Efter städningen ska jag börja packa och fara handla inför helgen. Undrar om jag ska fara lite senare ikväll då det kanske är lite mindre folk än nu på dagen? Får se hur jag gör. Sen hade jag även försökt tänkt fara och träna. Var längesedan nu, men eftersom jag varit förkyld och haft ont i bihålorna har jag avstått från träningen. Funderar även på om man skulle ha färgat håret imorrn, eller om jag ska vänta till jag far till sthlm och pink? Jag har en dag och fundera på iaf :) Hoppas nu emil inte jobbar heldag imorrn så vi kommer iväg ganska tidigt ändå så man hinner förbereda innan alla kommer :) 

Jaja, nu ska jag fortsätta med mitt städande! 

stan

Publicerad 2009-10-27 15:04:08 i Allmänt

Hej hopp i lingonskogen!

Nu har jag nyss kommit hem efter en härlig dag i stan med farmor och syrran, vi har haft en riktig tjejdag! Ida shoppade mycket fina saker och farmor en fin väska. Själv skulle jag inte ha något. Men det blev 2 nagellack från depend, ett svart och ett orange som fick följa hem! Tänkte ha dom till helgen :) Sen for vi och åt på waldorf där det är lika gott som vanligt :) Var även en sväng på dollarstore och handlade lite grejer till helgen, längtar som fan!! :) Men jag glömde det jag egentligen skulle köpa, ett spray och en ögonskugga. Men det kan jag säkert fixa här hemma :) Nu ska lägga mig och vila en stund framför tvn, sen bär det av på jobb 17.15-22.00!

See ya! :)

Underligt

Publicerad 2009-10-26 21:18:33 i Allmänt

Nu har jag suttit här med en massa funderingar och velande hit och dit! hoppas jag får klarhet och att det fixar sig imorrn! Ska iaf koppla av med en dag i stan me syrran och farmor imorrn, känns just nu behövligt!

Såg just en film om en tjej som tagit vaccinet i amerika. Det är underligt hur hon kan gå baklänges, springa och prata rent när hon springer, men så fort hon stannar till uppstår nå sorts ryckningar i kroppen och man hör nästan inte vad hon säger! Det har varit mycket debatter om vaccinet och enligt en infektionsläkare råds alla att ta det, men man kan såklart inte tvinga nån, alla har en egen vilja! Det är bara dåligt att dom inte får fram det på ett viktigare sätt om alla råds ta det.. Svininfluensan är tydligen som en vanlig influensa vilket man överlevt förut. Den är skadligare för personer som är i riskzonen, men vem vet om det blir värre? Ingen som vet! Jag har då iaf tagit vaccinet eftersom det är ganska viktigt när man jobbar i vården med andra människor. Du skyddar dig själv, men du skyddar främst andra och hindrar smittspridningen!

Nu väntar en dusch, kvällsfika och sen góliggdags! :)


Söndag

Publicerad 2009-10-25 12:13:07 i Allmänt

Idag är det söndag vilket brukar innehålla mys och plugg.. På en stund ska vi och äta med eson och frida och sen se fotboll. :)
Middagen igår blev en succé!
* Till förrätt blev det snacks; Tortillaslice och ostsnurror
* Till varmrätt blev det; Grekisk pyttipanna
* Till efterrätt blev det; Kladdiga chokladmuffins med hallon och vaniljvisp
Skulle ju skriva recept på veckans mat, men eftersom vi inte ätit nå spec så skriver jag upp recepten på gårdagens middag istället :)

Tortillaslice;
Tortillabröd
brieost
mango chutney

* Bre mango chutney på ett av bröden, skiva brieost och lägg
på mango chutneyn, lägg sedan på ett tortillabröd och värm i stekpanna
på båda sidorna! Skär i slicear och servera! :) (Går även att göra med chilisås och philadelphiaost/vanlig ost)

Ostsnurror;
Västerbottensost
Färdigkavlad Smördeg

* Sätt ugnen på 200 grader, Rulla ut smördegen och strö riven västerbottensost på hela, rulla ihop som en rulltårta och skär i 2 cm bitar, lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen. De är klara när smördegen blivit lite gyllenbrun! Servera varma!


Grekisk Pyttipanna;
Fläskfilé
Paprika (gul+röd)
potatis
lök
tomat
fetaost

Marinad till köttet (Marinera en dag före);
1 1/2 dl matolja
3-4 skivade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk sambal oelek
2 msk soja
salt, peppar och 1/2 tsk ingefära

* Starta ugnen, 200 grader.
* Skär rödlök, potatis och paprika i klyftor och lägg i en ugnsfast form eller plåt.
* Lägg det marinerade köttet på potatisblandningen.
* Lägg 3 skivade tomater på köttet och smula över fetaost.
* In i ugnen 30-40 min.
* Servera med en god örtsås!

Örtsås;
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 pressad lime
svartpeppar, salt och örtsalt

Klart att servera!



Bild hämtad från google!

Dagens bestyr

Publicerad 2009-10-23 13:00:29 i Allmänt

Jag har infört en städdag i veckan och det brukar vara torsdagar. Men igår var jag inte så pigg så jag stod över det. Däremot ska jag städa idag! Orkar inte göra det på en helg då man vill ta det lugnt och dessutom får jag ju främmande imorrn som sagt :) Jag har bestämt mig för att laga en trerätters middag! Kommer bli spännande :) Få se vad damerna tycker om det :) Nä, nu måste jag sätta igång med städandet så jag hinner med allt innan vi ska på middag ;)

Detta är vad som ska göras idag;
* Plocka undan
* Dammtorka
* Dammsuga
* Skura
* Diska


So long, bitches! ;)

tvivel

Publicerad 2009-10-23 11:02:21 i Allmänt

Det finns så mycket man tänker på just nu, saker som aldrig borde ha hänt. Sånt som man ångrar så fruktansvärt, eller var det värsta man någonsin kunde göra. Det finns mer än att vara ledsen och besviken. Det finns en hel värld som vill ge bort glädje och lycka. Men till vilken nytta? Om man ändå inte tar emot det ska man heller inte klaga på att man aldrig kommer uppleva det heller. Jag önskar att man kunde spola tillbaka tiden och sudda bort allt som gör en ledsen, besviken eller sånt som man ångrar så fruktansvärt! Men något sånt val finns inte. Istället finns det två val; glömma och förlåta eller gå vidare!




- tvivel

En helt vanlig dag

Publicerad 2009-10-22 18:25:56 i Allmänt

Ja, vet inte riktigt om jag har nått vettigt att skriva idag.. Har tvättat, planerat, lagat hemmagjord pyttipanna och nu är jag dundertrött! Undra om det är biverkningar eller sjukdom.. =/ Imorrn ska jag ta en riktig sovmorgon! Känns som att jag sover så dåligt nu, ingen aning om varför.. Sen ska jag helgstäda så att jag inte behöver göra det i helgen. På lördag är det hockey, men jag vet inte än om jag ska se den. Har bjudit farmor, mormor, mamma och syrran på middag! Tänkte vi skulle ha en liten "kvinnokväll" :) Jag måste verkligen säga att jag har världens bästa mormor, morfar och farmor, farfar! Och tacka vet jag min mamma, hon är världsbäst! :) Nä, nu ska jag se klart Las Vegas och sen väntar en dusch, popcorn och julmust ;)

Dagens middagstips!

Publicerad 2009-10-19 21:23:14 i Mat & Bak

Jag hade tänkt börja skriva om dagens middagstips från och med nu. Hoppas att jag håller det! Tycker själv det är så roligt att läsa andras recept och få nya ideér så nu ska jag försöka mig på det!

Idag blev dagens middag en väldigt enkel köttfärssås med pasta till! Tog tyvärr ingen bild, men hey det är bara en köttfärssås ;)

Fias Köttfärssås;

Köttfärs
Krossade tomater
Vatten
Köttbuljongtärning
Vitpeppar
1 burk creme fraiche - vitt vin, scharlottenlök och senap
Oregano

* Stek köttfärs, häll i en skvätt vatten och köttbuljongtärningen.
* Blanda i creme fraichen och en halv burk krossade tomater
* Krydda med vitpeppar och oregano, låt koka ihop!
* Om köttfärssåsen är lös kan man hälla i lite redning så att köttfärsen blir tjockare.

Servera med pasta och sallad! (Köttfärssåsen är också perfekt att använda till lasagne)

Seg

Publicerad 2009-10-19 12:27:00 i Allmänt

Oj, vad jag känner mig seg! Jag är jätte förkyld och jätte trött! Tror jag ska bädda ner mig på madrassen i vardagsrummet och se en film :) Ikväll blir det nog att fara på ljusparty hos syrran, om jag känner mig piggare.. Sen ska jag nog bara mysa med emil. Tror jag är lite kärleks idag ;P Nä, nu ska jag vänta på ett samtal och sen mysa framför tvn!

Fredagsmys!

Publicerad 2009-10-16 10:03:24 i Allmänt

Idag är det fredag och det innebär fredagsmys med tjejer! Nice, Nice!
Ska snart ringa linnet så ska vi fara ut på byn tänkte jag.. :) Måste göra lite ärenden innan jag ska hämta albin och lämna in bilen på ok! :) Uppdaterar senare!

Slut i kroppen!

Publicerad 2009-10-15 21:47:34 i Allmänt

Nu är jag helt slut i kroppen! Har varit på korpen och tränat och jag känner till och med att det är ansträngande i armarna att skriva här! Ojoj, undrar hur det känns imorrn då?! Nä, nu ska jag hoppa i duschen och käka nå kvällsfika. Sen góligg dags!
Hej svejs!


Allt för min syster

Publicerad 2009-10-15 09:54:09 i Allmänt

Maja pratade om nån film som handlade om cancer där cameron diaz var med, nu har jag hittat den! Den släpptes 25 september på bio. Men den går inte i luleå så får väl vänta till den kommer på dvd! Den är gjord av regissören från "Dagboken" vilket betyder att det kommer vara en riktigt, riktigt bra film! Här har ni trailern!

09.37

Publicerad 2009-10-15 09:37:11 i Allmänt

Hejsan Svejsan!

Idag har jag lite att stå i! Jag ska:

* Tvätta
* Plocka bort
* Dammsuga
* Dammtorka
* Skura
* Diska
* Träna


Hade tänkt hälsa på Ida och Vilda också, men får se om det blir. Har ingen bil och det är ganska halkigt ute. Såg så ut på bilarna när det nu blivit plusgrader.. Kanske får fara förbi ikväll när jag har en bil eller imorrn på dan om dom är hemma :)

Imorrn kväll blir det mys me tjejor och lördag fest! Kommer bli riktigt skoj helg. Dessutom kommer ju emils mamma hit och ska hälsa på :) Kommer bli en bra helg!

Alltid denna rubrik..

Publicerad 2009-10-14 09:29:57 i Allmänt

Godmorgon allesammans!

Idag har jag och linnea lite att stå i. Jag, linnea, hanna och ida håller på planera en grej och går det vägen som vi tänk oss kommer det bli älvsbyns störta talesämne! ;) Skit vad kul om det skulle bli så! Får se om vi lyckas..

Det börjar snart närma sig helg och den är planerad in i minsta detalj, haha nä inte riktigt. Men jag vet iaf vad jag ska göra :) Våran kära vän Kerstin kommer hem och det ska bli sååå kul att träffa henne! Var riktigt längesedan sist! Sen blir det nog middag och spelkväll på fredag hos hanna och sen kommer emils mamma och hälsar på på lördagen så då ska vi se hockey, äta middag och sen är jag bjuden på fest så det kommer jag nog fara på senare på kvällen :) Och söndag blir det att spendera tid med emils mamma och mysa heela kvällen :) Det är min helg, ska försöka att inte ha för stora förhoppningar på helgen för det går aldrig som man tänkt sig ;P

Nä, nu ska jag äta frukost och ringa linnet och hoppas på att hon inte fått jobb så vi kan ordna det där! :)

Händelserik gårdag!

Publicerad 2009-10-11 17:04:45 i Allmänt

Ja, som rubriken lyder blev det en händelserik gårdag.. Det var meningen att jag skulle se på hockey, färga mitt hår och sen dra en fest med tjejerna! Men det blev inte riktigt som vi tänkt oss.. Jag for på hockey och i sista perioden fick emil en tackling så han blev liggandes på isen. Han hade en rejäl bula över ögonbrynet och ett jack på näsan. Det slutade med att vi åkte ambulans för att vara säkra på att inget hade gått fel som man inte ser. Det slutade bra tillslut, han hade ingen hjärnskakning, bara ont i bulan på huvudet och lite stel i nacken så vi fick fara hem! Väl hemma ville emil fara och se fotbollen me grabbarna och jag begav mig till tjejerna och drack lite vin :) Det var trevligt och ett lugnt avslut på dagen :) Det var sammanfattningen av gårdagen i stora drag.

Idag är vi himla pigga! Vi tog ju det ganska lugnt igår så :) om en stund blir det att göra tacos! Erik och mange blir våra middagsgäster ikväll :) Jag vet inte hur längesedan det var jag och emil åt midda själva. Vi lyckas alltid ha nån mer middags gäst, men det är faktiskt ganska trevligt! :) Nä, nu ska jag gå och vara trevlig med mina nära och kära! :)

Ha en bra kväll allihopa!


En bild på min sköna böna! ;) Synd att man inte ser bulan ordentligt, men man ser iaf konturerna ovanför ögonbrynet!

Dagen idag

Publicerad 2009-10-09 10:03:00 i Allmänt

God morgon allesammans!

Idag hade jag tänkt göra lite nytta :)
Jag ska snart äta nå frukost och sen bär det av till gymmet! Hoppas det inte är halkigt för jag ska ta mig en prommis dit. Efter gymmet blir det att äta nå lunch och sen städa upp här lite tror jag.. Har ju fått tillbaka dammsugaren nu så det blir att röja upp!
Imorrn är det hockey och som jag längtar! Vet inte vad som skulle hända sen, om det skulle bli vinkväll eller något annat :) Ikväll blir det däremot att äta tacos och se idol, en lugn dag!

Soo long, friends!

Morgonmys!

Publicerad 2009-10-07 08:25:48 i Allmänt

Vaknade för drygt en halvtimma sen av att en bil tuta utanför mitt fönster, det ringde på hemtelefonen och jag fick sms! Sen kunde jag inte sova nå mer.. konstigt? Skulle ta kort på det "fina" vädret, men jag har fått slut ström på kameran. Det snöar för fullt! Hoppas det som lagt sig stannar kvar, men det tvivlar jag på. Brukar vara att den första snön alltid försvinner.. Har nyss tänt ljus och slagit på Nyhetsmorgon! Ska ta och äta nå frukost nu, kanske koka te? :)

Usch!

Publicerad 2009-10-05 10:26:18 i Allmänt

DU är verkligen en avskyvärd person! Jag fattar inte vad du tänker med! Duger det inte med det du har?! Tydligen inte! De hade rätt, du är inte ens värd att nämnas!

- äckel!

Idol snackis

Publicerad 2009-10-02 11:19:39 i Allmänt

Stackars Camilla i idol! Jag fick sån panik när jag såg att hon inte insåg att det inte var hon som gick vidare! Både jag och emil tyckte det vart pinsamt, för hennes skull! Först trodde jag att hon var besviken på sig själv, men glad för Karolinas skull! Sen såg jag att hon vart störtglad och hoppade upp i Jihdes famn! Men hon hade rätt, han var inte tydlig med namnet tyckte jag iaf och sen kanske han inte skulle ha tagit upp dom 2 tillsammans när man är helt fokuserad på att man själv ska gå vidare och sen har man så lika namn att man föreställer sig att det är sitt eget namn som läses upp! =/


Läs artikeln på aftonbladet
HÄR!


Aja, nog om detta! Måste börja ta och leta fram resten av vinterkläderna! Emil kom inspringandes i sovrummet imorse och frågade var vi hade nå långkallingar för det var -6 ute! Oj, det har man inte tänkt på att ta fram än. Men som tur är hade jag dom inte långt bort så han fick sig ett par långkallingar iaf :) Hoppas snön kommer snart, det är så mysigt! Man får tända massa ljus! Längtar till julsakerna och julgranen ska tas fram! Hoppas jag får mer julkänsla denna vinter motför förra när det inte ens var så mycket snö =/ Nä, nu ska jag käka nå och sen kanske ut en sväng!

Tjejkväll?

Publicerad 2009-10-01 10:09:36 i Allmänt

God Morgon allesammans!
Steg upp för drygt en timma sedan och håller just nu på att tvätta. Ska även plocka bort och dammsuga här lite. Ikväll är det tjejkväll i både piteå i luleå och jag funderar på om jag skulle ha farit eller inte.. Skickade just ett sms till Linnea och frågade hur vi ska göra ;) Vi har ju två "VIP" biljetter i luleå där vi får ta med en person vardera. Inte för att jag vet varför dom har VIP biljetter, (kanske kostar i Luleå). Aja, får se hur det blir!

Igår bokade Lillemor och Linnea hotell i sthlm till pink! Nu är allt färdigt! Biljetter, flyg och hotell är bokat och betalat. Nu är det bara att spara ihop en liten kassa! :) Pratade om hur mycket pengar man ska ha med sig. Men vi kom på att det är bara ett fåtal grejer vi ska göra för mestadels hade vi nog tänkt spendera tid me våran kära vän Kerstin som också ska med på Pink! Kommer bli skitkul!

Nu har jag just hängt tvätt och ska käka nå frukost..


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela