sofiaåkerlund

Sommarvärme!

Publicerad 2010-06-29 19:39:39 i Allmänt

Idag har det varit någolunda sommarvärme fakstiskt, riktigt skönt! Blev så att jag, jossan, syrran och arracksboll for ut med båten på älven och stannade till för lite solning. Stekte på riktigt bra om det inte fläktade, så jag blev liiiite röd på knäna :S Jaja, jag behöver sola iaf! Kom hem för en stund sen efter att ha ätit korvstroganoff med syrran, musigt värre! Nu ska jag chilla lite framför tv:n och vänta på att emil ska komma hem. Tror det blir en tidig kväll för imorrn väntar roligheter! Vi har nämligen bokat biljetter till premiären av Eclipse! ÅÅÅÅh, vad jag längtar! Ska försöka hinna på stan en sväng först också!

Midsommarhelgen!

Publicerad 2010-06-28 03:28:19 i Allmänt

Midsommarhelgen har varit kanon! Hade riktigt roligt på midsommarafton, var nog den som ville hem sist av alla ;) Vi var iaf i hällan där vi hade knytis och det vart ett stoort buffé bord! Var riktigt mumsigt! Lekte lite lekar och dansade! Kom ganska mycket folk eftersom kvällen gick vilket var trevligt! Men mest trevligt var som vanligt att få umgås med mina underbara vänner och bekanta :) Midsommardagen spenderades hemma eftersom jag sedan jobbade natt, men det var ganska skönt att ta det lugnt! Söndag vart det film hos mange och nu jobbar jag igen. Och nu är det måndag! Veckorna och helgerna går sååå fort! Snart är det helg igen och då har vi fullt upp. Fredag är det boden alive, men dit är det osett om jag far än för på lördag ska vi på bröllop i skellefteå. Sedan hoppas jag på en utekväll på kanis där det bjuds på beachparty! Men vi får se hur kvällen slutar. Hade också tänkt hinna på öjeby marknaden och se albin spela nån match på piteå summer games nån av dagarna :) Ja ni hör, Helgen är fullspäckad!

Ja, som sagt jag sitter ju och jobbar nu. Väntar på att det ska dyka upp nån tidning som en annan tant och NU kom den, vilken tajming! :) Undrar hur det går med sökandet av kvinnan, men på hemsidan har dom inte fått reda på något mer iaf. Fick frågor av en militär om vi hade sett till damen, men icket. Vet bara hur hon ser ut och vem hon är, så då vet vi vad vi ska kika efter..

Har just slagit på filmen "walk the line", tycker den är grymt bra! Så nu ska jag hämta tidningen och bänka mig framför filmen :) Förresten, gjorde ett test om vilket yrke jag skulle utbilda mig till! Fick svaret "vården" så det är tur att jag valt rätt utbildning då! :) Här kan du också göra testet!

Natt!

Publicerad 2010-06-23 02:24:32 i Allmänt

Hallå kära vänner!
Sitter just nu på jobbet, jobbar natt. Sedan går jag på ledighet fram till lördag natt, då ska jag jobba igen! Känns skönt att ha dagarna före midsommar ledigt. Kan man fixa och dona lite. Kan man iof göra på dagarna de dagar man jobbar natt, men då lyckas man sova bort halva dagen också känner man sig "sjuk" resten av dagen :) Vet inte om det bara är jag, men när man jobbat natt och sedan vaknar efter halva dagen gått så känner man sig konstig i kroppen, som att man inte är riktigt pigg.. Vet inte om jag bara inbillar mig.

Jaja, har iaf precis fått i mig lite morotssoppa. Varför ska man bli så hungrig när man jobbar natt? Förresten, om ni inte testat morotssoppa.. GÖR DET! Tycker den är riktigt god alltså! Här har ni recpetet:


Morotssoppa

1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
200 g räkost
200 g creme fraiche
4 stora morötter
1 gul lök
salt, peppar och cayennepeppar efter smak
(ev. räkor, kräftstjärtar och torkad dill)

1. Riv morötterna och hacka löken, fräs sedan! (Jag brukar riva på den grova sidan eftersom jag vill mixa soppan sedan eller så kan man riva på den mindre sidan om man vill äta den med tuggmotstånd, hoppas ni förstod)
2. Koka upp vatten och fiskbuljong
3. Häll de frästa morötterna och löken i buljongen, blanda i creme fraichen och räkosten, mixa sedan!
4. Red av soppan efter hur du vill!

5. Krydda!
6. Servera ev med räkor, kräftstjärtar och lite dill!

Smaklig måltid!



Bild lånad från google.se

Borttappat

Publicerad 2010-06-22 00:34:29 i Allmänt

Var, är mina kläder? Jag har tappat massor med favoritkläder och jag kan inte förstå var de försvunnit!! Har städat garderoben efter hopp om att finna dessa plagg, men dom finns inte! Måste höra om syrran lånat något eller finns det någon annan som vet av att de har nå plagg som inte är era får ni gärna höra av er så får jag kolla om det möjligtvis kan vara mitt..

Iaf, nu är midsommar spikat och det känns så skönt! Kommer bli jättekul tror jag! :) Det bästa är ju att man ska ta med sig kall mat till knytis, finns så mycket gott då! ;) Kanske man har turen att göra sig en krans också :) 


Bild lånad från google.se

Summer!

Publicerad 2010-06-15 21:08:27 i Allmänt

Nu har alla sommarloven börjat och jag har redan startat mitt sommarschema! Härligt att få lite cash! Just nu försöker jag ha lite ledigt innan allt plugg kommer igång igen, vilket kommer vara snart så fort som det går!

Ser fram emot alla soliga, varma sommardagar med underbara vänner och en underbar familj! Nu vill jag bara att dom ska komma hem och att alla hemskheter är över!

Imorrn börjar jag på mitt nattschema och det känns väl helt ok, bara man kan hålla sig vaken :) Längtar också till helgen som kommer innehålla lite festligheter med dom bästa! :)

Nu har jag uppdaterat lite iaf, hade inget vettigt att skriva så det här är vad jag bjuder på :)

Avslutar med min nya favoritlåt som jag inte är ensam om ;)

Sommarlov!

Publicerad 2010-06-04 15:25:51 i Allmänt

Nu har jag sommarlov från skolan ett tag! Skrev sista tentan idag och jag hoppas det gick bra :) Nu får man varva ner igen innan det blir nya tag :) Började tänka på att det inte är länge tills det är midsommar, undra vad man skulle ha gjort då! Skulle vilja göra något riktigt roligt med min nära vänner! Får se vad det blir! Pratade just med jossan och ikväll blir det att fara på björnsafari, spännande!! :D Har aldrig sett en levandes björn så nu blir det att ta med kameran och dokumentera!

Nu ska jag förbereda middagen som jag ska bjuda mormor och marcus på. Kan ge en ledtråd, blir oxfilé och en massa gott till! Mumsigt värre! Kanske kommer upp en "dagens middag" senare då :)

Bjuder på några sommarbilder som avslut på detta inlägg! Är jättekul med lite kommentarer så fortsätt gärna skriva lite :) Vad skulle ni tycka var intressant att läsa i min blogg? Ställ frågor, vad som helst är ni välkomna att fråga! :)





Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela