sofiaåkerlund

Tjejkväll!

Publicerad 2011-09-29 10:57:51 i Allmänt

Håller just nu på tvätta lite, det är ett evigt tvättande! Skulle även behöva dammtorka och dammsuga.. Men vad jag MEST skulle behöva är att putsa fönster! Får se om jag kanske pysslar på med det idag! :) Hade även tänkt pyssla på med att rensa min garderob! Använder inte mycket av det jag har där!

Ikväll blir det tjejkväll! Ska och käka middag på ngt café med Linnea och Klara, sedan tror jag att jag ska uppdatera min garderob! Om man nu lyckas hitta ngt i folkmassan! Brukar vara sååå mycket folk!

Nä, om man kanske skulle ha ätit en tidig lunch så man är hungrig då vi ska käka ute ikväll! :)

Nu vet jag!!

Publicerad 2011-09-28 22:04:17 i Allmänt

Nu vet jag varför endel av mina inlägg sett så konstiga ut! Det är tydligen så att när man använder Google Chrome så går det inte att göra radbrytning som vanligt, men om du ändå vill använda Chrome så skriver du <br/> där du vill ha radbrytningen! :) Så nu vet ni som också hade problem hur man fixar det! :)

Gaaaah!!

Publicerad 2011-09-27 13:16:29 i Allmänt

När jag skriver ett inlägg så brukar jag trycka enter 2 ggr mellan olika rader, men när jag publicerar det så blir allt ändå till en sammanhängande text! Ngn som vet varför det blir så?

Morotssoppa

Publicerad 2011-09-27 13:10:27 i Mat & Bak

Nu ska ni få ett recept på en riktigt god soppa! Och har ni inte smakat den redan, GÖR DET! :)

Morotssoppa:

3 stora morötter
1 stor gul lök
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
200 g räkost
250 g creme fraiche (liten burk)
dill
räkor
salt, peppar och cayennepeppar

Tips! Jag brukar grovriva morötterna och sedan mixa soppan när den är klar. Men vill man ha lite att "tugga på" kan man istället finriva morötterna.

1. Skala och riv morötterna och hacka löken. Stek detta i lite smör några minuter. Strö sedan lite mjöl på så att soppan blir lite tjockare (om man vill).
2. koka upp vattnet och buljongtärningarna., häll sedan i morotsblandningen, räkosten och creme fraichen. Låt puttra i några minuter! Mixa om du vill!
3. Strö i lite färsk eller fryst dill, smaka av med salt, peppar och cayenne. OBS! var försiktig med cayennepeppar, strö lagomt och om man sedan vill ha starkare kan man strö på det innan man själv ska äta.
4. Lägg räkorna i soppan strax före servering, annars blir de sega. Vi brukar göra så att vi sätter fram räkor på bordet och sedan får man lägga i när man ska äta. Man gör som man vill :)

Servera detta med vitlöksbröd eller rostat bröd!
Smaklig måltid!

Stan

Publicerad 2011-09-23 10:45:42 i Allmänt

Väntar på Linnea som kommer in kring 12 tiden! Vi ska gå en sväng på stan och ev leta lite grejer till helgen! Vad kul det ska bli! Ska även köpa en hårfärg, frågan är om jag ska våga färga den om jag ska bort imorrn?? Kanske ser det helt tokigt ut och vad gör jag då?! Hm, ja vi får se! Kanske lägger upp bilder om jag lyckas handla ngt ;)

tårtbak

Publicerad 2011-09-21 19:20:49 i Mat & Bak

Har ju glömt lägga upp bilden på min prinsesstårta! Ni får med lite cupcakes också ;) (kan hända att inlägget ser lite konstigt ut för jag lägger upp det från mobilen.)

Tårtkalas!

Publicerad 2011-09-19 10:53:36 i Allmänt

Idag fyller Emils bror 30 år! Nu är han gubbe ;P Nä, skoja bara! Jag håller just nu på baka en prinsesstårta och ska sedan sätta igång att baka lite cupcakes! Känner mig riktigt baksugen :) Ska och träna på en halvtimm och köpa lite andra saker till bakandet sedan. Kanske lägger upp en bild på bakverken sedan! :)

Fullt upp!

Publicerad 2011-09-15 10:19:48 i Allmänt

Hej svejs!
Idag har jag fullt upp! Ska strax sätta igång med att städa lyan! Den ska storstädas nu innan helgen :) Jag jobbar ju som sagt hela helgen så det känns skönt att göra bort det! Sedan ska jag förbi Korpen och köpa mig ett gymkort så jag kan börja träna nästa vecka. ÅH VAD KUL!! :) Ska även förbi jysk och köpa fler kuddar, om det finns kvar vill säga! Sedan drar jag till byn mot jobb och jag måste fara senast 4. Hoppas jag hinner göra allt, men kan ju åka förbi jysk innan jag åker på byn..
Jobbar kväll ikväll och imorrn en långtur, så det blir att sova hos mamma inatt och imorrn åker jag hem till pite för jag är ledig lördag :) Känns så skönt att jag har jobb heela året ut, slipper man oroa sig för att jobba som springvikarie :P

Ledig dag!

Publicerad 2011-09-14 21:33:25 i Allmänt

Min lediga dag har jag spenderat med Somitra och My! Vi åt lunch på Café Humlan i Öjebyn sen åkte vi hem till oss och såg Scream 4, äntligen passade det oss båda :) Den var inte så jättebra, men samtidigt kunde vi inte sluta se den utan vi såg hela! :P Bjöd dom även på middag, blev storkok idag! Lasagne och makaronipudding stod på schemat, så nu finns det matlådor till emil i frysen när jag jobbar kväll! Bortskämd karl eller? ;P Äsch, jag tycker ju de är såå roligt att laga mat så jag gör det mer än gärna! Tror jag ska börja lägga upp recept på maträtterna jag brukar göra!
Imorrn står städning på schemat! Jag jobbar hela helgen och det är så skönt att ha gjort bort städningen före helgen! Emil har redan renbäddat så då fixar jag resten imorrn! :) OM jag hinner ska jag också ta och baka något gott fika, måste göra fler kanelbullar för de är SLUT! Såg även att Emma hade gjort vaniljbullar, så kanske man skulle ha bunkrat upp med det också? :) Nu får man lite mer främmande än på byn så då är det roligt att kunna bjuda på ngt :)

Vinterdojjor!

Publicerad 2011-09-13 20:04:10 i

Jag har länge varit ute efter ett par fodrade kängor som är lite "finare", som jag ska kunna ha då jag åker bort eller så! Och nu har jag hittat dom, på din skos hemsida! Hittade den för ett tag sedan, men då var den slutsåld på webbshopen och fanns inte i butik än! Men till min stora glädje har dom fyllt på lagret igen så det blev en beställning! :) Vad är ni ute efter för vinterskor?



Mat

Publicerad 2011-09-09 10:03:27 i Allmänt

Åh, vad jag skulle vilja ha en systemkamera! Jag älskar att laga mat och det skulle vara mycket roligare att kunna ta fina kort på de rätter jag brukar göra och lägga ut tillsammans med receptet på bloggen! Men bilderna blir å fula med en vanlig kamera så jag kommer mig aldrig för att göra det..
Iaf, så sitter jag och väntar på mormor nu. Vi ska åka och handla, emil tog bilen idag och jag tvivlar på att jag orkar bära alla påsar hem + att jag fått en utav lamporna jag beställt och den vill jag gärna hämta ut också :) Ska förbi jysk och elgiganten också..
Imorgon drar jag, emil och linnet till umeå på äventyr! Kommer bli såå spännande och jag hoppas jag fixar det! Vad det är vill jag inte riktigt säga än, nog för att dom flesta vet vad det handlar om :P Men det har med mitt största intresse att göra!
Tänkte på en annan sak också. Ni är ganska många som verkar läsa min blogg! Kan ni inte lämna en liten kommentar om vem ni är, vad ni skulle vilja läsa om på min blogg, osv.. Skulle vara kul att kunna skriva om ngt som ni vill läsa om! Sen är det absolut bara att ställa frågor om ni funderar över ngt :)

Nya lampor!

Publicerad 2011-09-03 12:50:05 i Allmänt

Har precis beställt några nya lampor till hemmet! Har ingen i hallen och ingen i köket så det blev 2 lampor dit! :) Den vita till hallen och den svarta till köket! Vad tyckte ni om dom?





Medlem

Publicerad 2011-09-02 14:39:58 i

Nu har jag suttit och funderat och funderat, men vet fortfarande inte hur jag ska göra.. Jag pratar alltså om ett medlemsskap i Korpen :P Jag vet inte om jag ska köpa löpande, eller bara testa i typ en månad och sedan köpa..? Help me! Vad tycker ni jag ska göra? Jag MÅSTE träna ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela