sofiaåkerlund

Kycklinggryta

Publicerad 2011-11-28 19:21:43 i Mat & Bak

Jag vet inte om jag lagt upp receptet på denna kyckling, men isåfall gör jag det igen! :) Denna är riktigt, riktigt god!

Kycklinggryta ala Fia

1 påse kyckling (ca 3-4 om dom är stora)
2 creme fraiche soltorkad tomat och fetaost
grädde
soltorkad tomat
fetaost
färsk basilika
salt och peppar

1. Tärna/strimla kycklingen och stek tillsammans med en klick smör tills den är genomstekt.
2. Blanda dit creme fraichen och en skvätt grädde.
3. Strimla de solt tomaterna och lägg i grytan. Smula sedan ner fetaost och låt puttra så smakerna kommer fram ordentligt.
4. Hacka ½ näve eller mer av färsk basilika och blanda ner innan servering.

Servera med ris och ev sallad! :)

pasta

Publicerad 2011-11-28 19:12:59 i Mat & Bak

nu kommer det upp lite recept eftersom här :) jag tar som sagt mobilbilder, vilka blir kassa! aja, får gå ändå :)

Pasta Carbonara

2 pkt bacon
1 stor gul lök
Mjölk och grädde
2-3 vitlökar
½ grönsaksbuljong tärning
peppar
ev salt

1. Stek baconen så den nästan är lite knaprig.
2. Hacka löken och blanda tillsammans med baconet. Låt löken bli lite genomskinlig.
3. Häll i mjölk och grädde efter egen "smak". Jag vill ha den lite såsig. Lägg även dit buljongen.
4. pressa vitlöksklyftor (detta också efter smak) i såsen och salta och peppra.

Servera med pasta och en äggula på! :)

söndag

Publicerad 2011-11-27 11:40:04 i Allmänt

Hade en grym kväll igår! Riktigt kul! God mat och bäst sällskap! Kan det bli bättre? :) Brukar aldrig dansa loss riktigt mycket på dansgolvet, men igår stod vi till och med på scen och dansade loss! Skitkul hade jag! Tyvärr hade jag inte tagit med mig några andra skor så kring 1 hade jag så ont i fötterna att jag inte orkade gå nå mera, så då kom min fina karl och hämtade mig! :) Lollo tog en massa bilder igår också, men får ta och lägga upp dom sen! Nu ska jag ta och fräscha till mig lite innan jag ska träffa Somitra och My! :)

tagg

Publicerad 2011-11-26 15:12:18 i Allmänt

Igår köpte jag en färgbomb och tänkte att jag skulle använda den istället för att färga håret hela tiden.. Men, första försöket blev INTE bra! Bak på huvudet var det inge färg nästan, fläckigt, osv och jag som var så noga med att fördela och kamma igenom håret så att färgen skulle vara överallt! Tänkte att nu måste jag köpa en färgning lika förbaskat och färga det. Men då skrev snälla Ida att jag skulle prova igen om färgen iaf blev bra. Så idag provade jag att sätta i det en gång till, men delade upp håret och det blev mycket bättre, men det är nu en konst att "färga" på sig själv! Jag som fått så långt hår nu kommer ju aldrig ihåg att köpa 2 förpackningar med färg exempelvis ;D Haha!

Iaf, snart kommer Lollo och vi ska göra oss iordning för kvällens festligheter! Korpen bjuder som sagt upp till middagsbuffé på challenge! Kommer bli awesome!! :)

Tröjan

Publicerad 2011-11-22 21:37:10 i Allmänt

Har nu provat den blåa tröjan jag beställt hem och den var inte riktigt som jag tänkt mig. Kände mig som en kyckling med alla trådar som stack ut och emil tyckte inte den var fin heller, så den åker tillbaka! Hm, vad ska jag nu ha på lördag då? Har en skjorta i samma färg som jag ska prova och se om jag kan ha. Hade tänkt hinna gå en snabbis på stan imorrn och kika om dom fått in ngt fint! :)

Ska även julpynta imorrn för hinner inte sen i veckan. Och på torsdag hänger jag med mormor och morfar till luleå och handlar julgran och kanske ngt mer ;)

Blå

Publicerad 2011-11-21 13:31:22 i

Jag tycker klarblått är så himla snyggt! Hittade en tröja som jag tyckte var som fulsnygg, men ändå läcker! Hade tänkt att ha den på lördag när korpen bjuder upp till novemberfest för alla sina medlemmar! Hoppas bara den passar! Vad tycker ni? ;)

Eye Lash Insert Jumper SEK 449, Reverse - NELLY.COM

Tröjan hittar ni HÄR!

söndag

Publicerad 2011-11-20 23:50:52 i Allmänt

Söndag och jag har jobbat hela helgen. Jobbar till helgen också, så jag får min helg på tisdag kväll och börjar om fredag igen, så lite ledigt får jag :) vi har inte hämtat den andra datorn än, så det blir lite dåligt med uppdatering. Men sover hos mamma till tisdag, så kanske uppdaterar om jag har något intressant att dela med mig av :)

krasch

Publicerad 2011-11-17 11:42:43 i Allmänt

Great! Vi har fått en windowskrasch på våran dator!! Mitt skolarbete har gått förlorat :( men som tur är har jag mycket på studentmailen och i pappersform! Men det är ju så förargligt när det blir så.. Emil prata om att köpa mig en extern hårddisk som jag kan sätta allt arbete jag har kvar att göra, så det inte försvinner igen! Ska installera ett nytt Windows idag så förhoppningsvis har vi Internet ikväll :) det som också är tråkigt är att alla filmer, alla bilder genom åren osv, som vi hade på datorn också försvunnit. Så det blir som att börja om på nytt! Blir nog bra det också, men just nu känns det förargligt..

förändring

Publicerad 2011-11-16 15:16:36 i Allmänt

Jag hade för ett tag sedan bestämt mig för att ha röda öljettlängder i vardagsrummet, men eftersom vi har våra fönster mot en innergård så kan dom flesta se in. Så jag kände mig inte riktigt bekväm med att ha ett fönster helt "kalt" så jag sadlade om och köpte metervara i svart med vita ränder. Istället tänkte jag försöka få in lite röda detaljer! Vad tror ni om det? Tråkigt att ha svart, men det är ju roligt att ha färgglada detaljer också! :) Ska även ta och leta en köksgardin, en hissgardin tänkte jag :) Åh, vad jag längtar till julen! Känns som att det är lååångt bort, men nästa helg får man ju börja julpynta! :D

Nu till något annat. Min farmor kom in till stan idag och skulle bjuda mig på lunch! Med sig hade hon en påse med älgfärs och köttbitar, tack snälla farmor! Vi gick och åt lunch på café röda lyktan som har den absolut bästa skagentoasten jag ätit! Så om ni tycker om räkor och sånt rekomenderar jag verkligen det! Var riktigt trevligt att bara gå och strosa i stan så farmor fick shoppa lite :) Själv handlade jag ingenting. Skulle köpa ett par leggings på gina, men hittade ett par oanvända i garderoben! Där kan man fynda det ena och det andra! :) Sen fick jag besök av Somitra och My! Var såå längesedan jag såg dom, var säkert 2 veckor sedan så det var jättekul att se dom! Var lite orolig att My inte skulle känna igen mig, men klart hon gjorde! ;) Ja, hon är nu söt som socker!

Nog om detta! Nu ska jag börja göra en chili som ska få puttra i dryga timmen! Gott! :)

jul

Publicerad 2011-11-13 21:13:08 i Allmänt

Nu är det jul i vårat hus, nästan.. :) Har griljerat årets första julskinka och den vart så saftig och god! Får bara se hur den blir om nån dag. Har inte julpyntat än, det brukar jag göra när det är skyltsöndag. Men idag var jag och mormor på dollar och handlade lite julklappspapper, snören och annat smått och gott! Förra året hade jag ingen som helst julkänsla. Men i år, börjar redan känna av att det snart är jul! Första julen i våran lägenhet i staden! Mysigt! Ska åka in till luleå nån dag i veckan då emil slutar jobba och shoppa lite julgrejor! Blir nog en ny julgran och julpollor, för dom gick sönder för 2 år sedan och förra året tror jag inte vi hade någon julgran (?)!

Bild lånad från google.com

hmm..

Publicerad 2011-11-13 14:59:16 i Allmänt

Nån som vet vad som kan vara fel när det är ett inlägg på sidan av ett nytt inlägg?
Vet inte riktigt vars jag ska börja ändra =/

konstig?

Publicerad 2011-11-12 18:50:08 i Allmänt

Från vissa datorer ser inläggen konstiga ut, alltså att det ligger ett inlägg till höger om de inlägg som jag lägger upp eftersom. Om ni nu förstod vad jag mena :P Hur ser det ur för er?

111111

Publicerad 2011-11-11 16:48:19 i Allmänt

Ingen har väl missat att det är 11/11 2011?! ;) Idag är det en speciell dag för många! Giftermål eller förlovningar tänker jag på då! Läste om ett par som skulle gifta sig idag, 11/11 2011 kl. 11.11, coolt va?!
Men för mig är det en helt vanlig fredag, men för att ändå lyxa till det lite så har jag förberett en 3 rätters middag åt mig och min karl! OM jag kommer ihåg så ska jag försöka ta kort på maten jag lagat :P

Nyårsfunderingar

Publicerad 2011-11-10 11:24:27 i Allmänt

Har just beställt en nyårsklänning! Och jag hoppas den passar för då vet jag precis hur jag ska se ut på nyår! :) Vad jag däremot inte vet är vad vi ska göra på nyår? Har tagit ledigt och skulle gärna vilja typ ordna en nyårsfest eller nå annat skoj :) Får väl se vad det blir, men ska man ordna ngt så måste det ske nu! Börjar bli tight om tid! Tror jag ska ringa till linnet och höra mig för :)

utmanad!

Publicerad 2011-11-09 12:46:11 i Allmänt

Jag har blivit utmanad av Ida! :)

1. När ingen ser eller hör mig..
Brukar jag fantisera om att jag är artist och sjunger allt jag kan! Spec i bilen :)


2. Jag går aldrig hemifrån utan..
Börsen! Telefonen kan jag glömma då och då, men oftast har jag med den också!


3. Min blogg heter som den gör för att..
Det är mitt namn och det kändes mest logiskt :)


4. Om jag vågade skulle jag..
Jag anser mig vara en ganska våglig person, MEN det finns fortfarande några saker jag inte vågar! Som att klippa av mig allt hår och bli korthårig, det vågar jag inte riktigt ;)


5. Om tio år kommer jag att..
Vara gift, ha familj, hus och ett fast jobb! :)


Jag utmanar:

9 november

Publicerad 2011-11-09 12:33:08 i Allmänt

Jag tycker inte om dessa rubriker. Jag har tyvärr inge roligt att dela med mig av. Har blivit sjuk och legat i 2 dagar, INTE kul! Har inte tid att vara sjuk.. Så jag uppdaterar mer när jag har nå intressant att dela med mig av :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela