sofiaåkerlund

Lördag

Publicerad 2013-11-30 14:42:00 i Allmänt

Igår hade vi personalfest med jobbet vilket var riktigt kul! Började kvällen med buffé på challenge och jag måste säga att buffén tyckte jag var riktigt bra alltså! Festen fortsatte sedan hos mig med att spela buzz och musikquiz! Musikquiz förövrigt älskar jag annars är jag inte jätteförtjust i spel! Vann gjorde jag såklart inte så det är tur att jag inte är en dålig förlorare ;)
 
 
 
Lördag idag då och den blir mycket lugn! Blir gomiddag hos Emmy, Alex och Ally med Louise, Chris, Levi och Smilla istället! Ett riktigt lördagsmys ska vi unna oss! Ladda för jobb imorgon ska jag också göra sen kanske jag åker en sväng till byn och hälsar på efter jobbet :)
 

Tisdag

Publicerad 2013-11-26 21:35:00 i Allmänt

Känner mig helt slut! Dåligt med sömn har det blivit under en tid + att jag gått och blivit snuvig. Men inte hindrade det mig från att ansluta mig till tisdagens höjdpunkt, Emmys step pass! Så nu kanske jag sover gott inatt :) 
 
Det kliar för övrigt i inredningsfingrarna så julpyntet är inte långt borta nu! Hade dock velat ha en julgran, som jag alltid annars brukar ha, men nu rymmer jag den inte i min lilla lägenhet så jag får klara mig utan i år! 
 
 
 
 

Som om det inte redan var nog.

Publicerad 2013-11-24 15:23:00 i Allmänt

Hade en superrolig kväll igår! Förfest hos mig och sen utgång på challenge! Blev dock inte så många bilder från igår, men vem har tid att ta kort när man har en så grymt kul kväll?! ;) 
 
 
 
 
Hade också ett fint filmklipp, men jag antar att det inte hade uppskattats av tjejerna om jag la ut det! Haha! ;))
 
- Man slutar aldrig att förvånas 
 

Fredag!

Publicerad 2013-11-22 08:35:00 i Allmänt

Jag älskar att det blivit så pass kallt att jag äntligen får använda min älskade vinterjacka!! :D
 
 
Fredag idag & om ca 5h tar jag helg! Har dock inga planer fredagen till ära, men imorrn blir det däremot roligheter! SOM jag längtar! Välkommen helg! 
 

Måndag

Publicerad 2013-11-18 23:28:35 i Allmänt

Nu har jag suttit och kikat ett längre tag på tatueringar. Har länge varit sugen på att göra fler än den jag har, men det finns ju huuuur mycket snyggt som helst! Jag har iaf tänkt boka tid inom en snar framtid. Är ju grymt lång väntetid, men då hinner jag fundera ordentligt på vad jag vill ha och vars jag ska placera dom :) Det är ju trots allt något man väljer att ha kvar hela livet, så för mig är det ganska viktigt också att varje tatuering symboliserar något personligt. Kommer nog bli superbra! :D 
 
Annars då? Det rullar på! Har fixat mig en bil i ett par veckor så nu kan jag ta mig hur jag vill utanför stan, i övrigt behöver jag ju ingen bil så centralt som jag bor ;) Men snacka om att bli bekväm alltså! 
 
 
 

Min för hela livet

Publicerad 2013-11-17 14:04:00 i Allmänt

Strålande sol och plusgrader i november! Helt sjukt! Hade önskat att jag haft "min" knatte här nu. Tog iaf en liten promenad på morgon för att försöka rensa tankarna från allt som pågår nu, men blev inte så mycket klokare av det tyvärr. 
 
 
 
Helgen har i övrigt varit väldigt lugn och skön. Fredag tog jag en spontantripp hem till byn och stannade där till igår för att sen åka hem för lördagsmys med mina bästa tjejor! Dagen idag blir det inte många knop gjorda! Ska ta och dammsuga bort grustaget jag har i min lägenhet sen bänka mig framför en film! Söndagar i all ära!
 
 

Torsdag

Publicerad 2013-11-14 09:44:00 i Allmänt

Halvdag idag sen har jag helg och som den är efterlängtad! Hade gärna velat hälsa på Linnea, som jag för övrigt saknar otroligt mycket just nu! Fast denhär helgen var ingen bra helg att hälsa på på. Men förhoppningsvis blir det snart en tripp till stockholm ändå! Överväger nämligen att köpa en julklapp till mig själv! Spännande, det riktigt pirrar i magen!
 
 

Tisdag

Publicerad 2013-11-12 19:49:00 i Allmänt

Har just entrat hemmet efter att ha varit på Emmys grymma step pass! Ska göra mig nå middag och sen fortsätta se fjällbackamorden! Jag är ju en riktigt kriminalare vad gäller filmer så jag rekomenderar dom ;) 
 
Ska också passa på att tipsa om en blogg som jag nyss börjat läsa och som jag själv blev tipsad om! Den handlar om en tjej som efter ett uppbrott strävar efter att hitta sig själv, lära känna sig själv. Målet mot en självständig framtid! Denhär tjejens historia griper tag i en att man själv känner hur ont det gör när hon förklarar. Hon planerar att skriva varje dag i ett års tid för att kunna bearbeta och läka. Jag har nyss börjat läsa den och är fast! Läs den du också! 
 
En berättelse om kärlek. En berättelse om sorg. En berättelse om att försöka ta sig upp. En berättelse om att försöka bli stark och självständig."
 
 
 

Saffranskladdkaka

Publicerad 2013-11-11 18:28:00 i Mat & Bak

Jag älskar att laga mat och som dom flesta vet så lägger jag också ner mycket tid på matlagning! Något jag också kan överraska med då jag får möjlighet är att baka! Nu för tiden bakar jag oftast och tar med mig på jobbet! Väldigt uppskattat bland kollegorna :P Så förra veckan bakade jag en saffranskladdkaka som är fantastiskt god! Jag har gjort den flera gånger och den är helt klart en favorit! Och sen är det snart jul vilket bara är ännu bättre! Receptet är efterfrågat så för att även kunna tipsa er andra om denna gudomliga kaka så lägger jag ut receptet här! :)
 
Saffranskladdkaka

2 1/2 dl strösocker
1  dl riven mandelmassa
2  dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5g
 
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och tillsätt chokladen så den smälter ner i smöret, häll sedan i saffranet.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen och grädda ca 30-35 minuter i mitten av ugnen. Servera ljummen med glass eller grädde, eller både och ;)
 

Söndag

Publicerad 2013-11-10 20:42:00 i Allmänt

Trots att jag inte hade planerat något speciellt i helgen så blev den riktigt fullbokad! Fredagkväll for vi inhoppare på havsbadet där det blev buffé och show! Riktigt trevligt att göra något då man i princip bara hinner se varann mellan samtalen ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lördag gästade jag Erik och Lisa i deras köksbygge, åt golunch och surrade på. Efter många om och men tog jag mig tillslut upp ur deras sköna soffa och åkte hemåt för att dricka lite vin med Agnes. Kvällen blev däremot inte som planerat.. Vi höll det nyktert, käkade lite tacos och stormade sedan in hos Sara och Jonas där det blev lördagsmyys! :) Trots att det blev en lugn och skön kväll känner jag mig på något sätt ändå "bakis" idag, hmpf!
 
Kom för en stund sedan hem från byn där jag skulle fira pappa, men eftersom han inte behagade att hålla sig hemma denna dag så blev det ett heldagsbesök hos mamma där jag fick gomiddag i form av älgskav och mos! MUMS! Gjorde även ett snabbt besök hos farmor&farfar också! 
 
 
 
 
 
 
Nu känns huvudet 10 kg tyngre efter att jag suttit och koncentrerat mig på vägen hem, så nu lägger jag mig och ser fjällbackamorden! Ha en fortsatt bra söndagkväll! 
 

Torsdag

Publicerad 2013-11-07 18:17:00 i Allmänt

En riktigt händelserik och känsloladdad dag har det varit! Inte nog med att jag bara jobbat halvdag idag utan jag, Julia och Elle åkte direkt efter jobbet till piteå tingsrätt för att bevittna rättegången på den mördade Vatchareeya. Riktigt intressant att lyssna på en rättegång då det sällan är så att man besöker en! När det idag dessutom var den misstänkte själv som skulle vittna. 
 
Nu är det dock snart helg! En halvdag kvar att jobba sen imorgonkväll blir det show och buffé på havsbadet med jobbet! 
 

Söndag

Publicerad 2013-11-03 15:02:00 i Allmänt

Jag fullkommligt ääälskar söndagar! Man behöver absolut inte göra nånting, man kan bara vara! Såå underbart!
 
Hade för övrigt en grymt rolig kväll igår! Men kan man ha annat med världens mest fantastiska vänner?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 November

Publicerad 2013-11-01 17:24:00 i Allmänt

Nu går vi in i november, heelt sjukt! Snart jul :)
Sitter i skrivandets stund hos mormor och morfar och väntar på palt! Fuskisarna far till Thailand på tisdag i ca 3 veckor. SOM jag också hade velat fara.. Men en dag ska jag också sitta på Thailands stränder i gassande sol med en drink i handen! 
 
Utklädnaden som jag hade planerat till imorrn blev snarare en flopp, så fick i sista minuten jaga en back up plan på stan och som tur är fann jag en! Så nu hoppas jag att jag blir mer nöjd med detta! :) Kommer bli såå kul imorrn! Tagget är på topp! :D 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela