sofiaåkerlund

shoes

Publicerad 2011-10-28 10:00:00 i

När jag, linnea och klara var på tjejkvällen i piteå för ett tag sedan, hittade jag ett par skor! Jag har länge varit ute efter ett par skor som jag kan ha både till vardag och när man ska ut! Men lite klack och så.. Och nu hittade jag dom! Såklart var dom ju slut i stl 36, men skulle komma in med en ny beställning. Var in förra veckan då dom fått en beställning och såklart hade dom hunnit ta slut då också. Till saken hör att dom tydligen bara tar in EN sko i stl 36! Aja, ringde igår och fågade om dom skulle få in nå fler av den skon. Det skulle dom inte =/ + att den var helt slut i det stora lagret så den kommer inte komma in någe mer sa hon. Happ, tänkte jag.. Men då kollade hon upp om det fanns nån i övriga landet. Och det fanns EN 36:a kvar i hela landet, nämligen i Trelleborg(!). Ringde då till trelleborg där dom sa att dom absolut kunde skicka dom hem till mig! Jippie! Så nu är dom äntligen påväg till mig och då får vi bara hoppas den sitter som ett smäck! :)


Den är mycket, mycket snyggare i verkligheten! :)

Korvstroganoff

Publicerad 2011-10-27 13:00:00 i Mat & Bak

Igår gjorde jag även en korvstroganoff som jag och emil kunde ha med oss till matlåda på jobbet! Korvstroganoff är en av mina favoriträtter! Jag tror vi äter det varje vecka ;)

Korvstroganoff

Korv
lök
creme fraiche
grädde
tomatpuré
chilisås
sambal oelek
senap
grönsaksbuljong
peppar
paprika pulver

1. Stek lök och korv tillsammans, tillsätt sedan creme fraiche och grädde.
2. Tillsätt ca 1 matsked tomatpuré, lite chilisås, sambal oelek, senap, paprikapulver och liite ketchup efter smak.
3. Salta och peppra om så behövs!

Servera med ris och sallad!

Köttfärssås

Publicerad 2011-10-27 12:00:00 i Mat & Bak

Tror jag har glömt lägga upp lite recept så nu kommer det fler recept! :)
Förra veckan gjorde jag en köttfärssås som vart grymt god! Har alltid gjort en med en creme fraiche som smakar vitt vin, scharlottenlök och senap. Men dom verkar ha slutat med den! Så då fick jag ta det jag hade hemma och den vart nästan godare! :) Som jag sagt tidigare använder jag aldrig nå mått utan jag smakar av eftersom.

Köttfärssås

Köttfärs
Lök
sambal oelek
chilisås
köttbuljong
grädde
vitlök
tomatpuré
mjölk
soja

1. Stek köttfärsen och lägg sedan i strimlad eller hackad lök.
2. Häll i grädde och mjölk, sedan köttbuljong.
3. Smaka sedan av med sambal, chilisås, vitlök, tomatpuré, soja, salt och peppar tills du är nöjd med köttfärssåsen!

Servera med pasta och sallad! :)

Kommentarer (0)

julklappar

Publicerad 2011-10-26 16:25:39 i Allmänt

Jag har börjat spåna på julklappar. Några är faktiskt redan färdiga!
Själv önskar jag mig en systemkamera! Jag är så sugen på att göra en matblogg och då vill man ju ha några fina bilder på det man tillagar + att jag överhuvudtaget velat ha en länge! :)



Bild lånad från google.com

Blogkeen

Publicerad 2011-10-25 14:25:52 i Allmänt

Följ min blogg med Blogkeen! Knappen finns till höger! :)

Tips!

Publicerad 2011-10-25 12:20:22 i

Jag ska tipsa er om 2 sidor som har bra produkter och bra erbjudanden! Har själv handlat där många ggr och är supernöjd! Det går supersnabbt att registrera sig och kostar INGET! Så gå med du också! :)


Klicka HÄR för att komma till campadre!



Och klicka HÄR för att komma till members!

Tävling!

Publicerad 2011-10-25 09:23:16 i Allmänt

Jag är med och tävlar om 2 smycken inne hos Mamma Evelina från poppin crystal!


Ear cuff med kedjor och fjäder 

Armband - Kors och fjäder

Var med du också!

Fredag = HELG! :)

Publicerad 2011-10-21 09:47:32 i Allmänt

Efter att ha jobbat 2 helger i rad har jag nu en ledig helg och som jag längtat efter den! Mycket roligare när man jobbar och uppskattar helgerna än förut då man inte gjorde nå på dagarna utan var "ledig" så såg man ingen uppskattning på helgerna, det var ju vilken dag som helst tyckte iaf jag!

Min första lediga dag ska jag tillbringa med mormor i stan. Hon och morfar far till spanien i drygt 2 veckor så då ville hon ha smakråd! :) Ska hämta ut ett paket också idag som jag hoppas jag har användning för imorrn! Imorrn blir det nämligen tjejmiddag och fest hos min vän Lisa som jag inte träffat på hur länge som helst! Hon har varit aupair och pluggat spanska i spanien och nu bor hon i sthlm! Ska bli så kul att träffa dom tjejrna man inte träffas sen i somras också :) Tror det kommer bli en toppenkväll!

Nu ska jag städa bort lite i läggan och börja städa lite innan jag drar ut på stan. Är så skönt om man städat då helgen kommer, känns mycket mysigare då ;P Ja, jag uppdaterar nog mer då jag kommer hem från stan. Då har jag nog ev shoppat nån liten grej ;)

Höst

Publicerad 2011-10-15 11:17:14 i

I helgen jobbar jag, men ikväll blir det tjejkväll med tjejorna! Mys! Men jag jobbar imorrn så det blir inte mycket galej för mig. Kul att träffas bara :)

Jag har hittat tre par höstskor som jag hoppas ser fina ut! Jag har varit ute efter en sko med klack som jag kan ha när jag går ut eller om jag vill vara lite finare. Så nu hade Nelly 10% rabatt på endel skor så då passade jag på att beställa! Hoppas bara jag tycker om dom nu! Egentligen har jag ju hittat ett par andra på Scorett, men dom var slut i stl överallt =/ det var synd, för det var precis såna skor jag letat efter!

Här är dom jag beställt från Nelly iaf!

Low Clara SEK 359, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Köket

Publicerad 2011-10-13 11:32:54 i Allmänt

I helgen när Mange var här så skulle han och emil åka till Clas Ohlsons och köpa nå kontakter till lamporna i hallen! Jag sa att jag skulle vilja ha en våg därifrån som jag tyckte var så fin! Har velat ha en köksvåg jättelänge och så kom han hem med en sån till mig! Jag är såå nöjd!


Jag har fått låna min morfars systemkamera och jag är ju inte så värst bra på att fota med den! Men jag försöker iaf :)

fruktansvärt!

Publicerad 2011-10-09 14:20:34 i Allmänt

Har precis läst en blogg som Sara tipsade om! En tragisk historia, där sanning inte betyder någonting!
Läs historien HÄR! ♥

lördag

Publicerad 2011-10-08 09:31:37 i Allmänt

Hej allesammans!

Idag är det lördag och jag jobbar. Jobbar till 17.15 sen ska jag tillbaka till Piteå för att umgås med sambon och våran kära vän Magnus! Var allt för längesedan vi sågs så ikväll ska jag laga plankstek till middag! :) Funderar på om jag skulle gjort ngn efterrätt också? Typ marängswich (eller hur det stavas) eller nå? Får väl se hur det blir och om vi orkar äta det efter plankan! ;)

Imorrn har Emil match och den hade jag velat se, men jag jobbar kväll imorrn så det går inte! Har inte kunnat se förra matchen heller för att jag jobbade då också! Men nångång ska det väl passa :)

Dagens middag!

Publicerad 2011-10-05 20:39:51 i Mat & Bak

Dagens middag blev lax i ugn med duschessepotatis och vitvinssås! Var riktigt mumsigt! Glömde ju såklart ta kort på maten innan jag började äta ;) Var för hungrig! Haha! Iaf tänkte jag ge er receptet på en riktigt god vitvinssås!

Vitvinssås

1 bunt purjolöksblad (de gröna bladen på purjolöken)
2 dl vitt vin
1 fiskbuljong
3 dl grädde
½-1 pressad citron
svartpeppar

1. Strimla purjobladen och fräs i en klick smör tills de är mjuka
2. Häll i vinet och fiskbuljongen och låt vinet koka ner till hälften
3. Häll i grädde, pressa i citron efter smak och lite svartpeppar. (ev lite salt också)
4. Sila av såsen eller lyft ur purjobladen så de inte finns kvar i såsen!

Klart att servera! :)

Grekiska biffar!

Publicerad 2011-10-04 13:15:21 i Mat & Bak

Igår åt vi grekiska biffar med ugnsstekta morötter och potatis, sallad, stekt lök och brunsås! Gör alltid brunsås själv, blir mycket godare! Så nu tänkte jag dela med mig av mina goda biffar! ;) Har däremot aldrig några spec mått utan ska försöka skriva vad jag brukar ha i och hur mycket på det jag kan :)

Grekiska biffar

ca 1-2 msk ströbröd
ca 4 msk mjölk
1 gul lök
8-10 soltorkade tomater
½-1 burk fetaost viltkök & örter
köttfärs
1-2 vitlökar
1 ägg
salt & peppar

1. Blanda ströbröd och mjölk och låt stå en stund så det sväller. Blanda sedan i ägget.
2. Hacka lök, soltorkade tomater och smula ner fetaosten i ströbrödsblandningen.
3. Pressa/finhacka vitlök och salta och peppra.
4. Blanda i köttfärsen sist! Rör man i smeten för mycket blir den trådig.
4. Rulla smeten till köttbullar och platta ut, ju tunnare desto fortare klara!

Servera detta med potatis eller ungstekta morötter, lite stekt lök och sås!


Brunsås

1 klick smör
vetemjöl
mjölk
köttbuljong
soja
svartpeppar

1. smält smöret och blanda i mjöl.
2. Häll i mjölk och en köttbuljong.
3. Blanda i lite soja och smaka av med svartpeppar. Ev lite salt om så behövs.


Smaklig måltid! :)

Bäst!

Publicerad 2011-10-01 16:46:58 i Allmänt

Nu ska jag tipsa er om en bra produkt! Jag har ett hår som väldigt fort har en tendens för att bli fett och det går inte att styla om det är nytvättat! Har för fina hårstrån så alla produkter "rinner ur"! Jag har nog provat de flesta torrschampon som finns! Jag fastnade totalt för Rockaholics torrschampoo, men eftersom dom har tjorvat med att dunsta så har jag inte köpt det ngt mer! Nu har jag däremot hittat det bästa torrschampoot, för mig iaf! Det blir inte så "vitt" i hårbotten + att det är lite som dust pulvret, det är grymt lätt att styla och det håller sig stylat! Jag tycker däremot inte det blir lika "kladdigt" i hårbotten som dust it kan bli, inte efter ett tag iaf! Men jag tycker inte man behöver ha fett hår för att använda torrschampoo, tycker det kan användas som en vanlig hårprodukt också. Tex om man ska styla det! :) Så alla ni som har väldigt svårstylat hår eller bara vill ha en produkt som håller, testa den! Och jag hoppas att den funkar lika bra på er som på mig! :)

Om

Min profilbild

Sofia Åkerlund

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela