sofiaåkerlund

Varmrätt

Publicerad 2011-12-03 11:20:06 i Mat & Bak

Till varmrätt gjorde jag baconinlindad kyckling fylld med vitlöksost och basilika, potatisgratäng, rödvinssås och sallader! Vart riktigt mumsigt :)

* Baconinlindad Kyckling
Kycklingfileér (om dom är stora dela dom i 2 eller 3 bitar)
Bacon
Vitlöksost
Basilika
Peppar
lite salt

Dela kycklingen om dom är stora, om det är innerfileér så är dom lämpligt stora.
Snitta dom i mitten, bre på ett lager med färskost och lägg några basilikablad på osten.
Vik ihop dom och linda bacon runt.
Lägg i en ugnsfast form och peppra och ev salta lite.
In i ugnen på 225 grader tills kycklingen är färdig, man får hålla utkik eftersom fileérna kan vara olika stora.

* Rödvinssås
1 msk smör
1 schalottenlök, finhackad
2 msk råsocker
4 dl rödvin
4 dl vatten
1 msk balsamvinäger
4 msk kalvfond
1 msk maizena
2 msk smör

1. Sås: Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök ca 1 min utan att den tar färg. Rör ner sockret och låt det smälta ca 1 min. Tillsätt vin, vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills ca 3 dl återstår.
2. Sila såsen genom en finmaskig sil.
3. Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten. Koka upp och rör ner smör strax före servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela