sofiaåkerlund

Tips!

Publicerad 2011-03-18 12:53:23 i Allmänt

Jag verkligen älskar Langos, det är det jag ser framemot när det blir pdol! Så nu ska jag ge er ett tips! Idag gjorde jag hemgjorda Langos och det var grymt gott! Inte alls så svårt att göra som jag trodde och med skagen/ishavs röra, räkor, lök och ost på blir det grymt! Man kan såklart ha på vad man vill, men jag valde det :) Så nu kan jag äta langos året runt ;) haha!

Langos:
25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 stor kokt potatis
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl till utbakningen
  • olja till friteringen
  • (Jag delade alla ingredienser i hälften och det blev 3 lämpligt stora Langos)
1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet. 
2. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter. 
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar. Kavla ut och jäs bröden 10 minuter. 
4. Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden. 
Låt svalna på galler med hushållspapper under.

Jåt det väl smaka! :)

(Recept lånat från Ica.se)




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela